Tisztesség ne essék...

2010.04.16. 12:25

Audiatur et altera pars! Tisztesség ne essék szólván,
ezért, íme, meghallgattatik a másik fél is.

Part 1.

Íme az interjú Joe Szentpéteri Petersburger Józseffel, amelyben válaszol az őt ért támadásokra a Magyar Sajtófotó pályázat kapcsán:

http://www.sajto-foto.hu/2009/hir/lencsevegen-szentpeteri-l-jozsef-a-manipulacio-vadjarol

 

Part 2.

Hanem, ha már a tisztességről és a másik fél meghallgattatásáról esik itten szó, akkor hadd tegyek fel néhány kínzó kérdést, amelyek a fönnebbi linken olvasható interjú nyomán bennem szakadtak.

a.) Vajh' miért nem tette fel tanult kollégám azokat a kérdéseket, amelyekre válaszolva. Sz. J. valóban megvédhette volna magát? És a másik oldalról: Miért nem a vádakra válaszolt Sz. J.? Bár ez nem meglepő, a "vádakra" eddig sem válaszolt soha...

b.) Amikor 2005 óta töretlen National Geographic-os pályafutásáról beszélt, miért nem említette meg az interjúalany - s ennek hiányában az újságíró miért nem kérdezett rá -, hogy ez a karrier nemzetközi botrányt eredményező csalással kezdődött? Igen, arról az anyagról van szó, amire oly büszkén hivatkozik Sz. J., és amelyről időközben egyértelműen bebizonyosodott, hogy döglött, preparált, szuigorúan védett állatok felhasználásával, műteremben készült: a tiszavirágos címlapképről.

c.) Amikor a naturArt-ról és a magyar természetfotós pályázatról tétetik említés, miért nem emlékszik Sz. J. arra, hogy élete első Az Év Természetfotósa pályázatról, zsenge 17 éves korában azért zárta ki a zsűri, mert kitömött madarakat ábrázoló fényképekkel nevezett a vetélkedésre?

Ennyi kérdés talán elég is. Pláne annak tudatában, hogy a megszólított eleddig egyetlen kérdésre sem válaszolt.

És még valami. Sz. J. nehezményezi, hogy "névtelenségbe burkolózó" bloggerek támadják. Nos, egyrészt, úgy látszik, ma Magyarországon ő az egyetlen, aki nem tudja, hogy kit takar a PubiX nicknév. Amikor a blog első bejegyzését megírtam, nagyjából harmincan telefonáltak - ők pontosan tudták, ki vagyok, habár szerintem ez a szövegből is kiderül... Másfelől, az öt évvel ezelőtti NG-s botrány idején névvel-címmel-telefonnal vállalták az arcukat azok, akik bebizonyították a tiszavirágos fotó fake-voltát. Ők nem "rejtőztek" nicknév mögé...

Az ő kérdéseikre miért nem válaszolt?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fakenaturephotographers.blog.hu/api/trackback/id/tr161926567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ecce_homo 2010.04.16. 19:02:42

az újságirószerű női hölgytől ez volt a maximum ami elvárható, teret adott Leningráderünknek hogy saját magával beszélgethessen...
süti beállítások módosítása